Kartu su mokslo metais baigėme ir Erasmus+ projekto „Jaunieji europiečiai, padėkime vieni kitiems” planuotas veiklas. Projekto metu mokėmės konfliktų sprendimo būdų, mediacijos, pertraukų veiklų, dalijomės patirtimi su projekto partneriais iš Ispanijos, Italijos, Vengrijos, Lenkijos ir Danijos. Mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai dalyvavo projekto susirinkimuose visose šalyse partnerėse. Mokiniai ir mokytojai džiaugiasi įgiję įdomios patirties, susiradę draugų įvairiose šalyse ir patobulinę anglų kalbos žinias.

 

Paskutiniame susitikime, vykusiame Danijoje, dalyvavo 7c klasės mokiniai Ieva Ančiukaitytė, Tėja Marcinkevičiūtė, Jaunius Treigys ir mokytojai Antanas Kalinauskas bei Dalia Struckienė. Susitikime buvo pristatytas „Gerosios praktikos vadovas”. Jame mokyklos partnerės aprašėme savo gerąją patirtį, kuri gali būti naudinga įvairioms ugdymo institucijoms.

Paskutinis projekto akcentas – birželio 4 d. vykęs „We run Vilnius“ bėgimas, kuriame dalyvavo mokykloje vykdomų Erasmus+ projektų atstovai. Visi dalyviai sėkmingai įveikė 5 km distanciją. Švietimo mainų paramos fondas bėgimui buvo subūręs daugiau nei 700 dalyvių Erasmus+ komandą.