Sausio 11-18 d. vyko Erasmus+ projekto ,,Liaudies dainiai, žurnalistai, pasakotojai, aktoriai – aktyvūs tolerancijos gynėjai’’ mokinių mainų susirinkimas. Projekto partneriai iš keturių Europos šalių susirinko į Mehmet Akif Ortaokuku mokyklą Darica mieste. Į susitikimą vyko 7b klasės mokinės Adelė, Ieva, Vytautė ir Lėja bei 6d klasės mokinė Rugilė kartu su mokyklos direktore Vilija Sušinskiene bei anglų kalbos mokytoja Eugenija Krasauskiene ir biologijos, chemijos mokytoja Sandra Leonavičiene.

Susirinkimo metu vyko įvairi projektinė veikla: klausėme pristatymų apie Turkijos švietimo sistemą ir Turkiją, dalyvavome tarptautiniuose pusryčiuose, įrašinėjome filmukus pasirinktoje Stambulo vietoje, pristatinėjome savo šalį ir mokyklą, susipažinome kaip žodinė ir rašytinė raiška yra tobulinama kiekvienoje šalyje, mokėmės turkų liaudies šokių, kūrėme komiksus, pristatėme dešimt naudingiausių frazių lietuvių kalba, dalyvavome akcijoje skirtoje leukemija sergantiems vaikams, aplankėme Darica miestą ir jame esantį zoologijos ir botanikos sodą, turėjome galimybę visą dieną praleisti Stambule ir aplankyti žinomiausius muziejus.

Išvykos metu projekto dalyvius į susitikimą pakvietė ir maloniai priėmė Darica miesto meras, regiono gubernatorius bei regiono švietimo vadovas. Susitikimų metu turėjome galimybę pasidalinti savo patirtimi, panašumais ir skirtumais švietimo srityje.

Projekto susitikimo veiklos ir nepamirštamas laisvalaikis paliko nepakartojamus įspūdžius ir labai malonią patirtį.

Sandra Leonavičienė, biologijos ir chemijos mokytoja