Mokinio uniforma – tai pagarbos savo mokyklai,  tradicijoms išraiška. Jos dėvėjimas ugdo vidinę kultūrą, estetinį skonį, tvarkingumą. Dėvintis uniformą mokinys, savo išvaizda ir elgesiu tarsi pabrėžia, jog į mokyklą atėjo mokytis, sužinoti, siekti, tobulėti.

Mūsų mokyklos mokiniai  privalo dėvėti pilną mokinio uniformos komplektą. Uniforma privaloma keturias savaitės dienas: nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, o penktadienis – laisvo stiliaus diena. Skatindama mokinius priprasti kasdieną vilkėti, uniformą, išmokti   ja didžiuotis ir suvokti, kad tai neatsiejamas kiekvieno mūsų mokyklos mokinio pasiekimų, tobulėjimo, sėkmės garantas, mokyklos direktorė už tvarkingą visos klasės mokinio uniformos dėvėjimą paskyrė prizą – mokslo metų pabaigoje ekskursiją visai klasei. Ir prizas ne vienas!!!

 Konkursas vyksta jau du mėnesius.  Mokyklos direktorė, pavaduotojos, mokytojai, klasių auklėtojai, socialinė pedagogė nuolat pamokų, pertraukų metu kalbina uniformos nedėvinčius 1-10 klasių mokinius, stebi kiekvienos klasės uniformos dėvėjimo tvarkos pažeidimus, skatina ir giria  pažeidimų nedarančius.

Kadangi konkursas „Uniformą dėviu – klasei ekskursiją laimiu“ jau tikrai įpusėjo, norime pagirti lyderius, kurie pareigingiausiai dėvi mokinio uniformą – tai 5a, 5c, 5d, 6c, 6d, 8c klasės. Ir kitoms klasėms dar yra galimybių nustebinti savo pasiryžimu  ir aplenkti pirmaujančius!

O, kad užsitikrintumėte sau papildomų taškų – labai laukiame jūsų visų nuotraukų, kuriose dėvite mokinio uniformą, el. paštu as.mokykloje@gmail.com. Už nuotraukas – dar ir atskiri apdovanojimai

Tad sėkmės visiems užsitikrinant smagią išvyką mokslo metų pabaigoje! Dėvėkime mokinio  uniformą ir didžiuokimės esantys Dzūkijos pagrindinės mokyklos mokiniai.

Jolita ValackienėDzūkijos pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė