Gruodžio 7 dieną Alytaus Dzūkijos pagrindinėje mokykloje vyko netradicinė ugdymo diena, kurios metu mokytojai vedė integruotas pamokas kitoje erdvėje. Štai ką mano mokiniai apie šią dieną mokykloje…

Daiva Šeštavickienė, informacinių technologijų mokytoja

 7c klasė su mokytojomis D. Šeštavickiene ir L. Miliauskiene vyko į profesinio rengimo centrą. Dėstytojas Irmantas Grimalauskas kartu su savo dviem studentais pasitiko ir sudomino mokinius 3D spausdintuvu, imegatronikos klase, lego robotais.Pamokų tema „Matematika ir 3D modeliavimas, spausdinimas. Programavimas“.Labiausiai mokiniai džiaugėsi robotika. Noriai surinko robotus, programavo ir turėjo įvykdyti 3 užduotis. Trečiąją vykdė robotą valdant mobiliuoju telefonu. Mokiniams patiko ir jie nenoriai atsisveikino.

Kristupas, 6b klasės mokinys

Buvo įdomi gamtos ir žmogaus bei anglų kalbos integruota pamoka, kurią vedė Eugenija Krasauskienė ir Ina Mlečkienė. Į pamoką buvo pakviesti atstovai iš Kauno zoologijos sodo. Jie atsivežė ir pristatė gyvų roplių ekspoziciją. Pamokos metu apžiūrinėjome gyvate, driežus ir vėžlius. Per pamokas sužinojome, kad gyvatės turi dantis. Manau, kad šiandien išmoktas žinias pritaikysiu gamtos ir žmogaus pamokose.

Emilija Grušelionytė, 8d klasės mokinė

Mūsų klasei vyko integruota rusų kalbos ir geografijos pamoka, kurią vedė mokytojos Dainora Lebedinskaja ir Vida Balevičienė. Šios pamokos metu pamačiau, kokia graži yra Rusijos gamta, sužinojau kiek gyventojų joje gyvena, koks plotas, sužinojau apie didžiausius ežerus, aukščiausius kalnus, viršūnes. Ir, svarbiausia, sužinojau, kad Rusija susidaro iš federacijų.

Ieva, 5a klasės mokinė

Netradicinės ugdymo dienos mes buvome mieste su anglų kalbos ir dailės mokytojomis. Aplankėme abu Dailidės ežerėlius, buvome prie Baltosios Rožės tilto, apžiūrėjome Alytaus kalėdinę eglę. Grįžę į klasę rašėme anglų kalba rašinį ir piešėme matytus vaizdus. Buvo įdomu, neįprasta.

Otilija, 5d klasės mokinė

Pirmoji pamoka mūsų  klasei buvo lietuvių kalba integruota su matematika ,,Skaičiai ir geometrinės figūros pasakose“. Mokiniai perskaitė pasaką ,,Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“, kurią išnagrinėję ir sužinoję kai kurių skaičių reikšmę turėjo nupiešti piešinį pagal išsirinktą pasakos ištrauką. Piešiniui naudojo įvairias medžiagas. Buvo renkamas piešinys, kuris turėjo daugiausiai  geometrinių figūrų. Penktokams labai patiko ši pamoka, nes jie gavo daugiau žinių apie įvairias figūras, skaičius bei pasakų nagrinėjimą.

 Antroji pamoka 5d klasės mokiniams irgi buvo pilna įdomybių. Ši pamoka buvo vedama prancūzų ir muzikos mokytojų. Klausydami kalėdinės dainos mokiniai  mokėsi angliško dainos priedainio, paskui prancūziško. Jiems puikiai sekėsi dainuoti prancūziškai. Po dainavimo įvairių žaidimų metu buvo tikrinama, kiek mokiniai atsimena prancūziškus dainos priedainyje minėtus žodžius ir jų lietuvišką reikšmę. Šios pamokos lavino mokinių vaizduotę ir tikrino bei atnaujino žinias. Mes džiaugėmės diena, kurioje turėjo galimybę mokytis įdomiau ir atskleisti savo kūrybiškumą.

Paulina, 8c klasės mokinė

Mums vyko įdomi istorijos ir geografijos integruota pamoka „Europos šalys“. Per pamoką sužinojome apie kitų šalių kultūrą, tradicijas, gyventojus. Dirbome noriai, naudojome mums patinkančias priemones, kūrėme pasirodymus. Buvo įdomu ir labai naudinga.

Tėja, 8c klasės mokinė

Mūsų klasė per antrą pamoką  su auklėtoju A. Šliažu ir kūno kultūros mokytoju V. Šiuše ėjo į Alytaus sporto ir rekreacijos centrą, lengvosios atletikos maniežą. Treneris Vytautas Šmidtas mus supažindino su lengvąja atletika. Manieže šokinėjome, bėgiojome, lankėmės treniruoklių salėje. Buvo įdomi pamoka, vyko netradicinėje erdvėje, sužinojome apie lengvosios atletikos šakas ir Alytaus moksleivių pasiekimus.

Neirūnė Kupstaitė, 6 a klasės mokinė

Buvo įdomi lietuvių kalbos ir etikos pamoka, kurią vedė V. Jurkienė ir B. Bobinienė. Išklausėme  B. Vilimaitės novelę ,,Užpustytas traukinys“, aptarėme blogo, bet nelaimingo berniuko charakterį, o nuėję į mokyklos skaityklą, susitikę su psichologe kalbėjome apie priežastis, kurios paskatina vaiką elgtis negražiai, nekultūringai. Atlikome testą, kuris padėjo geriau pažinti save. Su etikos mokytoja B. Bobinienė kalbėjomės  apie autoriteto svarbą. Buvo ir įdomu, ir labai naudinga.

Daiva Šeštavickienė, informacinių technologijų mokytoja ir Jonas Viligurskas, technologijų mokytojas

8a klasė atvyko į Alytaus Jotvingių gimnaziją. Pamokų tema „Kompiuteris, automobilis, elektronika“. Geranoriškai ir šiltai sutiko IT mokytojas Rolandas Bartkus. Jau pirmu pasakojimu ir sukonstruotais pavyzdžiais apie Arduino naudojimą sudomino mokinius. O kai paaiškino kaip dirbti  su 3D modeliavimo programa TINKERCAD ir nurodė užduotį – sukonstruoti savo 3D robotą, mokiniai tarsi prarado laiko nuovoką – dirbo, klausė, vieni kitiems padėjo, stengėsi kiekvienas, kad tik jo robotukas būtų gražiausias ir jį būtų galima atsispausdinti 3D spausdintuvu. Tuo viskas nesibaigė, mokytojas R. Bartkus mokinius užnorino pabandyti programuoti su programa CODE, taip pat visi savo žinias išbandė automobilizmo klasėje. Ačiū mokytojui Puidokui.

Mokinių mintis surinko Erika Guminaitė, 8 c klasės mokinė

Mokinių mintis surinko Erika Guminaitė, 8 c klasės mokinė