Jaunieji žurnalistai rašo

Mokslo šaknys karčios, bet vaisiai saldūs

Mokėjimas mokytis – tai ne vien namų darbų ruošimas ar nuobodus ir varginantis informacijos priėmimas.. Tai žinių įsisavinimas pamokų metu be mokytojo pagalbos. Taip ugdomas savarankiškumas, gebėjimas rasti išeitį, spręsti problemas. Kiekvienas turi savitą mokymosi būdą, o kiti galbūt jo dar neatrado ir ieško. Gal mūsų kalbintų mokinių maži atradimai mokantis kai kam pagelbės atrasti savitą mokymosi stilių…

Evelina Čaplikaitė 8d

Mokymasis – svarbiausia mano gyvenimo veikla, todėl mokausi dėl savęs, kad ko nors gyvenime pasiekčiau. Besimokant man kartais kyla mokymosi sunkumų. Esu aštuntokė, mokytis reikia nemažai, pateikiama daugiau informacijos. Jeigu pati skaitydama vadovėlį neišsiaiškinu iškilusių klausimų, konsultuojuosi su mokytojais. Pamokose taip pat esu atidi, kad gerai suvokčiau temą, užsirašinėju, konspektuojuosi, piešiu minčių žemėlapius ar schemas, piešinius. Planuoju savo pamokų ruošos laiką, nes esu Alytaus Moksleivių Sąjungos narė, aktyviai dalyvauju šioje veikloje. Norisi visur suspėti. Manau, laiko planavimas pravers man gyvenime, kai turėsiu dar daugiau veiklos, tada aš mokėsiu atsirinkti, kas yra svarbiausia. Ateityje noriu tapti veterinare. Tam reikia gerai išmanyti gamtos mokslus, o juos  mokytis man patinka.

 Salvijus Loda 6d

Svarbiausia mokytis ir stengtis sužinoti kuo daugiau per pamokas. Kad lengviau įsisavinčiau pamokos informaciją, piešiu minčių žemėlapius, o kai man iškyla sunkumų, prašau mokytojų pagalbos.  Mokslai man kur kas svarbiau nei bet kokia kita veikla. Žinau, kad reikia mokytis ne tik tam, kad daug žinočiau, bet ir tam, jog ateityje turėčiau gerą darbą ir užsidirbčiau pinigų. Ateityje norėčiau būti bankininku ir gyventi Kanadoje.

Kamilė Vaidogaitė 6d

Lengviau išmokti, įsiminti padeda konspektavimas pamokos metu. Geriau įsimenu, kai vadovėlio medžiagą perskaitau namuose. Jei ko nors nesuprantu, pasiteirauju klasės draugų, mokytojų. Moku planuoti savo laiką ir pirmenybę teikiu mokslui. Mokausi tam, kad įstočiau į gerą universitetą ir turėčiau mėgstamą darbą. Norėčiau tapti psichologe, psichiatre.

Gabrielė Lespagnol 6d

Jei iškyla sunkumų besimokant, galima lankyti konsultacines pamokas. Aš pati dažnai kartojuosi, skaitau vadovėlius, knygas. Mano nuomone, išmokti planuoti savo laiką yra būtina, tai padės man ateityje derinant mokymąsi  ir popamokinę veiklą. Svajoju baigti universitetą Prancūzijoje ir ten įgyti veterinarės specialybę.

Ieva Valūnaitė, 5a

Aš aktyviai dalyvauju pamokose, stengiuosi atlikti visas užduotis ir viską išgirsti. Pastebėjau, kad tada reikia namuose mokytis žymiai mažiau, kai kada užtenka tik perversti sąsiuvinį ar vadovėlį ir viską pakartoti. Jei kažko nesuprantu, visada klausiu draugų, mokytojų, namuose man daugelį neaiškumų padeda įveikti tėveliai. Kai mokausi istorijos ar gamtos ir žmogaus pamokai, mėgstu pasižymėti tekstą žymekliu. Tada ,,matau“ svarbiausias vietas ir taip lengviau įsimenu. Jeigu sergu, būtinai žiūriu Tamo užduotis ir stengiuosi jas atlikti, kad grįžus po ligos į mokyklą  nebūčiau toli atsilikusi nuo bendraklasių, būtų lengviau atsiskaityti.

Rugilė Kaminskaitė, 5a

 Man patinka mokytis, kai dirbame grupėmis, kai reikia patiems rasti atsakymą, kažką parašyti ar sukurti. Kai ruošiu namų darbus, pradedu nuo sunkiausios pamokos, lengvesnius darbus pasilieku pabaigai. Jeigu rašome kontrolinį darbą, atsikėlusi ryte pakartoju teoriją. Taip jaučiuosi tvirčiau kontrolinio darbo metu. Man patinka mokytis matematiką, lietuvių bei rusų kalbas, nes žinau, kad šituos dalykus reikia geriausiai mokėti.

Mokinius kalbino Erika Guminaitė ir Evelina Čaplikaitė 8d