Dauguma mokytojų suvokia, kad jų mokiniai internete daro daug daugiau, nei žino ar supranta.  Geriausias būdas apsaugoti mokinius nuo internete tykančių pavojų – ne bandymas aklai drausti ir riboti prieigą, bet padėti mokiniams. Mokykla yra ta vieta, kur suteikiama galimybė mokiniams suvokti, kaip reikėtų elgtis socialiniuose tinkluose, kokių pavojų ten gali kilti, ir svarbiausia – kur kreiptis pagalbos. Reikia parodyti  mokiniams, kad mokytojai – ne priešai, norintys uždrausti naudotis internetu, o partneriai, žinantys, kaip juo naudotis SAUGIAI!

Alytaus Dzūkijos pagrindinėje mokykloje  vasario 27 d. vyko šventė-konkursas „Saugesnis internetas“. Renginį organizavo ir savo žiniomis dalijosi pradinių klasių  mokytojos metodininkės Nijolė Amšiejienė, Dalia Paleckienė, Rita Baranauskienė, Asta Vieraitienė. Susidomėjimas  mokytojų ir mokinių tarpe buvo didžiulis. Nepabūgę šalčio į renginį atvyko Likiškėlių, Dainavos, „Volungės“, Panemunės  pagrindinių mokyklų ir Sakalėlio pradinės mokyklos komandos. Šventės pradžioje dalyviai paruošė komandų prisistatymus renginio tema, gilinosi į interneto komunikacijos subtilybes, stebėjo bei aptarė filmus apie interneto naudojimo privalumus ir pavojus, dalijosi  patirtimi, formulavo išvadas ir atliko praktines  užduotis. Žinias renginio dalyviai pagilino, atsakinėdami į interaktyvios viktorinos klausimus. Renginio metu mokiniai sudėliojo dėlionę, Draugiško interneto simbolį-meškiuką, kurio šūkis „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai“.

Pavargę, bet laimingi, daug sužinoję ir išmokę, apdovanoti vertingais prizais bei padėkomis, renginio dalyviai išgužėjo namo.

Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos mokytojos metodininkės Dalia Paleckienė, Rita Baranauskienė, Nijolė Amšiejienė