Šiaurės šalių bibliotekų savaitė – tai „Norden“ organizuojama kasmetinė tradicinė šviesos ir knygos šventė, primenanti mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikianti progos vaikams ir suaugusiems susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais, kviečianti tamsiais vėlyvo rudens vakarais susiburti ir drauge persikelti į magišką knygų pasaulį. Šioje bibliotekų savaitėje mūsų mokyklos mokiniai dalyvauja jau ne pirmą kartą.

Tad ir  lapkričio 14 d. Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos 3a ir 2a klasių mokiniai, nepabūgę lapkričio vėjo ir lietaus, atvyko į Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos organizuojamą Šiaurės šalių bibliotekų savaitės šventę. Dzūkijos pradinukai kartu su daugiau nei 2000 institucijų, dešimtimis tūkstančių vaikų ir suaugusiųjų tuo pačiu metu skirtingose šalyse Šiaurės ir Baltijos šalių regione klausėsi to paties skaitomo teksto ir patyrė paslaptingą Šiaurės šalių literatūros skleidžiamą nuotaiką.

Salėje jaukiai degant žvakutėms šventę pradėjo vyresnioji bibliotekininkė Dijana Eidukevičienė.  Prie jos prisijungė tikrų tikriausia Pepė Ilgakojinė, vyresnioji bibliotekininkė Daiva  Balionienė, kuri atsitempė didžiulį lagamintą, pilną stagmenų, taip nustebindama vaikus. Su dideliu smalsumu mokiniai klausė bibliotekos darbuotojų skaitomos A.Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ ištraukos, prisiminė, jog lapkričio 14-oji – ir švedų rašytojos Astridos Lindgren 110- asis gimtadienis. Mokiniai ne tik klausė šios rašytojos knygos ištraukos, bet ir susipažino su jos knygomis bei trumpais jų pristatymais. Antrokų ir trečiokų nupiešti A.Lindgren knygų veikėjai puikavosi bibliotekos parodoje.

Smagiai pasimankštinę ir padainavę pradinukai pasiskirstė į komandas „Daugsmegeniai“ ir „Vėjo vaikai“ kibo gliaudyti it riešutus  viktorinos užduotis.

Dėkojame bibliotekos darbuotojams už galimybę pasinerti į knygų pasaulį, plačiau susipažinti su Šiaurės šalių vaikų literatūra.

Nijolė Amšiejienė ir Dalia Paleckienė,Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos mokytojos metodininkės