Nuo šių mokslo metų Alytaus Dzūkijos pagrindinėje mokykloje mokosi ir jos vardą savo pasiekimais konkursuose bei olimpiadose garsina 5b kl. mokinys Arnis Juknevičius. „Esu labai patenkintas, kad pasirinkau būtent Dzūkijos pagrindinę  mokyklą, nes visi mokytojai draugiški bei geri, o ir draugų šioje mokykloje susirasti labai lengva,“ – taip apie savo mokyklą atsiliepia berniukas. Pradinėse klasėse jis mokėsi Alytaus „Drevinuko“ pradinėje mokykloje.

Arnį labiausiai domina IT, nes jam labai smagu žinoti, kad programavimui ir modeliavimui nėra ribų ir gali kurti tiek, kiek nori. Laisvalaikiu penktokas dažniausiai mėgsta susirašinėti su draugais, būti lauke arba kažką kurti naudojant kompiuterines programas. Arnis ateityje norėtų studijuoti užsienyje, nors dar konkrečių planų neturi, o dirbti galbūt norėtų modeliavimo srityje. Žinoma, viskas dar gali labai keistis, juk Arnis dar tik penktokas.

Šiais mokslo metais Arnis dalyvavo Alytaus miesto mokinių informacinių technologijų kūrybinių darbų konkurse ir užėmė II vietą. „Prisipažinsiu, prieš konkursą buvo labai didelė baimė. Ypač žiūrint į gimnazistų darbus, kurie buvo tiesiog fantastiški. Kadangi save dažniausiai kritiškai vertinu, kai rodžiau savo modelį, mokytojai sakiau, kad jis nėra tobulas, kad gali būti kur kas geresnis. Tiesiog abejojau savimi, nepasitikėjau… Ačiū mokytojai, kad mane skatino dalyvauti konkurse. Kai renginys pasibaigė, jaučiausi lyg nuo širdies kažkas sunkaus nusirito!“ – taip savo jausmus šiame konkurse apibūdina penktokas. Modeliuoti jis išmoko lankydamas 3D modeliavimo būrelį, o programuoti – Alytaus kolegijoje (JIA).

Gegužės 21 d. Panemunės pagrindinėje mokykloje vyko „Micro:bit kūrybinės dirbtuvės“ 5 klasių atstovams iš visų miesto mokyklų. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai dirbo grupėse, iškėlė savo idėjas ir jas įgyvendino kurdami projektus su micro:bit kompiuteriukais. Vienu iš mūsų mokyklos ambasadorių tapo ir Arnis. Penktokų komandoje jis buvo kūrybiškiausias, daugiausia rodė iniciatyvos. Informacinių technologijų mokytoja D. Šeštavickienė Arnį apibūdina kaip labai kūrybišką mokinį, kuris be galo domisi tuo, ką daro per IT pamokas. Jis, pasak mokytojos, daug skaito, savarankiškai domisi, plečia pamokoje įgytas žinias.

Arniui labai patiko dalyvauti ir „Olympio“ konkurse – užėmė prizines vietas bei pateko į geriausių Lietuvos moksleivių gretas.

Arnis  kitiems mokiniams, kurie taip pat nori pasiekti skambių laimėjimų konkursuose bei olimpiadose, patartų nebijoti, nusiraminti prieš konkursą ir labai nekritikuoti savęs. Juk ne visada pats gali objektyviai save įvertinti. Ir svarbiausia- domėtis kažkuo, turėti pomėgį.

 

Kategorija : Be kategorijos