Gegužės 9-16 d. mokykloje vyko Erasmus+ projekto „Liaudies dainiai, žurnalistai, pasakotojai, aktoriai – aktyvūs tolerancijos gynėjai” susitikimas. Į jį atvyko 18 mokinių ir 7 mokytojai iš Ispanijos, Turkijos ir Suomijos.

Kartu su projekto partneriais aktyviai ir turiningai praleidome savaitę. Projekto veiklos buvo skirtos žodinės ir rašytinės raiškos tobulinimui. Mokiniai, tapę žurnalistais, pasakotojais, aktoriais, pristatė savo mokyklose nuveiktus darbus, o taip pat dirbo grupėse susitikimo metu. Kūrėme reklamas apie toleranciją, pristatėme savo šalis, miestus, mokyklas, mokėmės vieni kitų šokių ir žaidimų, kūrėme plakatus. Mūsų mokiniai vedėsi svečius į ekskursiją po Alytų.

Vyko integruotos veiklos su neįgaliaisiais – mūsų mokyklos spec. klasių mokiniais ir užsiėmimai Dailiųjų amatų mokykloje. Kartu lankėmės Vilniuje ir pramogavome Tarzanijos nuotykių parke. O atsisveikinimo vakarėlyje šokome kartu su “Tarškučio” dainų ir šokių ansambliu.

Svečiams įspūdį padarė Lietuvos gamta, nuostabus oras , o ypač lietuvių nuoširdumas ir svetingumas. Susirinkome iš skirting šalių, bet šią savaitę buvome lyg viena draugiška ir tolerantiška Erasmus šeima. Liūdna buvo atsisveikinti, bet smagu, kad projektas dar tęsis kitais mokslo metais, o rugsėjo mėnesį jau susitiksime Suomijoje. 

Kategorija : Be kategorijos