Šiais mokslo metais veikė  du IT būreliai – tai „Micro:bit kūrybinės dirbtuvės“ 5-6 klasių mokiniams ir „3D objektų ir aplinkos kūrimas, modeliavimas“ 6-8 klasių mokiniams.

Šių būrelių metu mokiniai puikiai dirbo ir gilino žinias IT srityje. Atėję į būrelį, vaikai sakė: ,,Aš noriu čia būti, man čia labai patinka“. Tai ką gi mes veikėme, kad jie buvo laimingi. Nuveikėme labai daug. Žinoma, patirties įgijo dirbdami, kurdami, programuodami su Micro:bit kompiuteriukais ir jų priedais (turime 16 komplektų priedų ir 3 robotukus), dalyvavo „Hakatono“ konkurse ir laimėjo 2-ą vietą; konstravo ir modeliavo su įvairiomis 3D programomis. Savo gaminius atsispausdino 3D spausdintuvu. Dalyvavo saugaus interneto savaitės renginiuose, kūrė įvairius gaminius kūrybinėse dirbtuvėse. Domėjosi programavimu ir išmaniaisiais sprendimais.

Džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo mokinukais, kurie negaili pastangų, trokšta atrasti ir išmokti vis naujų dalykų.

Ačiū tariu, kad dirbome, ėjome kartu neatrastais labirintais. Didžiausia sėkmė, jog būrelio nariai suvokia būrelio lankymo svarbą, randa vis daugiau galimybių ir būdų savo gebėjimams skleistis. Tikrą sėkmę vaikas pasiekia pažinęs savo galimybes, negailėdamas laiko apmąstymams bei turiningai veiklai.

Kviečiu lankyti IT būrelius ir kitais mokslo metais, atrasti bei patirti pažinimo džiaugsmą.

                                                                                          Mokytoja Daiva Šeštavickienė                                                                       

 

Kategorija : Be kategorijos