Birželio 10 – 13 dienomis mūsų mokykloje vyko Erasmus+ projekto ,,Aktyviai mokomės  rusų kalbos” partnerių susitikimas. Pernai gruodį mūsų komanda lankėsi Lenkijoje Zalesie Gorne miestelyje, o šiemet 24 svečiai iš Lenkijos, Čekijos ir Latvijos atvyko pas mus. Susitikimo edukacinės veiklos tema – rusų liaudies tautosaka: pasakos, patarlės, mįslės, greitakalbės, skaičiuotės. Projekto tikslas – tobulinti rusų šnekamosios kalbos įgūdžius. Mokiniai tarptautinėse grupėse kūrė elektronines knygas, sprendė kryžiažodžius, rebusus, galvosūkius, dalyvavo viktorinose, atliko daugybę įdomių užduočių, mokė vieni kitus. Žaidė lietuvių ir rusų liaudies žaidimus. Kiekvieną dieną buvo renkama ir apdovanojama šauniausia komanda, o paskutinę dieną išrinktas aktyviausias mokinys, kuriuo tapo latvis – Elans.

      Svečiai ne tik mokėsi, bet ir susipažino su šalimi, pramogavo. Jaunimo centre šoko lietuvių liaudies šokius, Pivašiūnų amatų centre kepė bandas ir pynė iš vytelių, Druskininkuose dalyvavo edukaciniame užsiėmime ,,Sūri pamoka”, gamino popierių miesto Kraštotyros muziejuje. Dalyvavo pamokose ir sporto varžybose. Taip pat lankėsi Vilniuje Valdovų rūmuose, apžiūrėjo senamiestį, pabuvojo Trakų pilyje. Labiausiai mokiniams patiko apsilankymas alpakų fermoje. Taip pat buvo surengtas piknikas prie Dailidės ežerėlio.

      Mokinius ir mokytojus sužavėjo Lietuvos grožis, svetingumas, tvarka ir organizuotumas. Visi namo išvyko kupini puikiausių įspūdžių.