Palydint vasarą ir pasitinkant naujus mokslo metus tradiciškai paskutinę vasaros savaitę Vilnius Grand Resort viešbutyje vyko Švietimo mainų paramos fondo organizuota iškilminga eTwinning nacionalinių apdovanojimų ceremonija. Rugpjūčio 27 dienos popietę į sostinę atsiimti apdovanojimų, palaikyti kolegų ir pasidžiaugti pasiekimais sugužėjo 170 pedagogų iš visos Lietuvos. Ceremonijoje apdovanoti Nacionaliniais kokybės ženkleliais įvertinti mokytojai, vykdę Europos Komisijos inicijuotos programos „eTwinning“ projektus 2018-2019 mokslo metais, bei  „Programos „eTwinning“ mokykla“ 2019-2020 ženkleliais įvertintos mokyklos. Mokytojų skaičius , kuriems suteikiami kokybės ženkleliai nuolat auga, šiemet buvo pagerbti daugiau nei du šimtai pedagogų. Tarp apdovanotųjų ir mūsų mokykla. Anglų kalbos mokytojos metodininkės projektas ,,eTourist – eTwinner“ buvo įvertintas nacionaliniu kokybės ženkleliu. O mūsų ugdymo įstaiga už aktyvų dalyvavimą eTwinning veikloje ir kokybišką projektų vykdymą  tapo eTwinning mokykla. Šis apdovanojimas rodo, kad mūsų mokykla yra lyderė šiose srityse: skaitmeninės veiklos, elektroninio saugumo, inovatyvių ir kūrybinių pedagoginių metodų, tęstinio pedagogų profesinio tobulėjimo skatinimo,  mokinių mokymosi bendradarbiaujant veiklų skatinimo. Šį garbingą apdovanojimą gavo tik 13 ugdymo įstaigų.

      Rugpjūčio 28 dieną vyko nacionaliniai eTwinning mokymai, kurių metu šimtas pedagogų dalijosi savo gerąja patirtimi, sėmėsi žinių, tobulino skaitmeninių technologijų vartojimo įgūdžius, ieškojo galimybių tobulinti projektinę veiklą. Mokymus vedė mūsų mokyklos pedagogės: rusų kalbos vyresnioji mokytoja Dainora Lebedinskaja ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Eugenija Krasauskienė. Jos pristatė elektroninių knygų kūrimo įrankius : Book Creator ir Story Jumper.

        eTwinning  apdovanojimai siekia suteikti pripažinimą bei skatina pasidžiaugti ne tik pavieniui dirbančių programos dalyvių pasiekimais, bet ir visos mokyklos mokytojų ir vadovų komandos darbu bei atsidavimu projektinei veiklai.

                                                              eTwinning mentorė rusų kalbos mokytoja Dainora Lebedinskaja