Š. m. gruodžio 13 d. 14 val. Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre (ARATC) vyko kalėdinių dekoracijų konkurso „Sužibėk“ finalinis renginys. Į jį buvo pakviesti visi dalyvavusieji kalėdinių dekoracijų kūrėjai iš viso Alytaus regiono. Mūsų mokyklos 7 specialiosios klasės mokiniai ir mokytoja pristatė savo autorinį darbelį.

Konkursas „Sužibėk“ prasidėjo dar lapkričio mėnesį. Visi, kas domisi atliekų panaudojimu kūrybiniams darbeliams, uoliai ruošė dekoracijas kalėdinei eglutei ir siuntė nuotraukas organizatoriams. Šeimininkai, įvertinę visų dalyvių pastangas ir išmonę, nutarė surengti jiems finalinį renginį. Čia visų laukė susitikimas su Mainuku, jo draugais-lėlėmis iš Lėlių teatro Končiu ir Tvarkiumi, malonios staigmenos, loterija ir muzikiniai žaidimai bei nuotaikinga fotosesija su pačiu Kalėdų seneliu. Pabaigoje visi buvo vaišinami ekologiškais skanėstais, sultimis ir arbata. Malonu buvo pamatyti gausų būrį ekologiškai aplinkai neabejingų jaunų ir pagyvenusių žmonių iš Alytaus, Varėnos, Lazdijų rajonų, Alytaus miesto ugdymo įstaigų. Nė vienas dalyvis neliko be saldžios kalėdinės dovanėlės ir renginio organizatorių šiltos padėkos už išradingumą ir gamtos puoselėjimą.

Šiandieniniame globalizacijos pasaulyje labai aktuali yra ekologiškos aplinkos puoselėjimo idėja. Tikimės, kad šis renginys paskatins žmones tausoti gamtą, ieškoti išradingų būdų panaudoti atliekas, sukuriant nuotaikingus, naujam gyvenimui prisikėlusius „mažyčius stebuklus“.

Renata Danevičienė