Rugsėjo 15 d. popietę saulės spindulių nubarstytais rudens takais Alytaus Dzūkijos mokyklos mokiniai traukė poeto Anzelmo Matučio skulptūrų parkelio link.

Žymaus  vaikų rašytojo parkelis pasitiko mokinius ir jų mokytojus muzikos ir gamtos garsais, spalvingais, mielais  mokinių piešiniais, juosiančiais medžių kamienus.  

Renginį, skirtą  A. Matučio asmenybei ir kūrybai prisiminti, vedė 8b klasės mokiniai Arnis Juknevičius ir Karolina Račkauskaitė , kurie ragino dalyvius linksmai pašvilpauti, palakstyti, pameistrauti ir pasukti galveles viktorinoje. Poeto eilėraščio žodžiais pasveikino visus susirinkusius mokinė Milėja Vitaitė, saksofono garsais suskambo parkelis mokinio Domo Cibulsko dėka. Sveikinamąjį žodį tarė ir mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė, bei Alytaus kraštotyros muziejaus Edukacijos – informacijos skyriaus vedėja Irma Žvinakienė.

Mažajame A. Matučio festivalyje mokiniai galėjo rinktis veiklų saleles: „Girios olimpiada“, „Girios televizoriaus meistreliai“, „Girios poetai“, „Girios protmūšis“. ,,Girios olimpiadoje“ mokiniai miklino ne tik rankeles, mėtydami kankorėžius, bet ir kojeles, įveikdami skirtą bėgimo trasą. Olimpiadą padėjo organizuoti fizinio lavinimo mokytoja Erika Rusonienė. ,,Girios televizijos meistreliai“ dirbo iš peties: vaiko idėjos ir kūrybiškumas pranoko lūkesčius. Mokiniai iš gamtos gėrybių, kurias rinko čia pat parkely, kūrė kompozicijas, paremtas A. Matučio kūrybos motyvais. Čia mūsų akis džiugino sudėliotas pelėdžiukas, pabirę bruknių karoliai, paveikslas ,,Spalvingas ruduo“. Bet įdomiausia buvo išgirsti vaikų pristatymus per girios televizorių. ,,Girios poetai“ – dauguma 6d ir 7c klasės mokiniai – džiugino klausytojus savo kūryba: čia Dzūkija, čia A. Matutis, čia Alytus, Nemunas, Baltosios rožės tiltas, netgi meras. Mokinių lūpomis meniškai prabilo tiesa, jų meilė gimtinei neleido suabejoti patriotiškumu ir pilietiškumu. ,,Girios protmūšį“  organizavo A. Matučio memorialinio muziejaus darbuotojos. Mokinių komandos nusiteikusios rimtai pasitikrinti žinias apie žymiausią vaikų poetą A. Matutį. Rimtis ir susikaupimas išnyko, kai išaiškėjo, kuri komanda visgi geriausiai susipažinusi su rašytojo gyvenimu ir kūryba.

Projekto „Čia –Dzūkija. Čia – mano kraštas!“ idėjos autorės ir iniciatorės (bibliotekininkė Inga Diškevičienė ir bibliotekininkės padėjėja Astra Matažinskienė)   be galo džiaugėsi tokiu dėmesiu ir mokinių bei mokytojų įsitraukimu į šio projekto veiklas, dėmesiu savo kraštui,  gamtai, asmenybėms.  Mažojo festivalio organizatorės paskatino visus prisiminti nerūpestingą vaikystę, džiaugtis pasauliu, supančiais žmonėmis. Tąkart visi buvome mažieji A. Matučio herojai.