Lapkričio 16 – ąją Alytaus Dzūkijos mokykloje džiugiai minėjome Tarptautinę Tolerancijos dieną, kurios simbolis – Tolerancijos Dėlionė. Etikos ir tikybos mokytojos buvo tikri Tolerancijos simboliai, kartu vesdamos pamokas nuotoliniu būdu. Tepaisant įvairių trikdžių, visi pokalbių dalyviai buvo pagarbūs ir pakantūs, kartu diskutuodami ir bendradarbiaudami patyrė bendravimo ir kūrybos džiaugsmą. Didžiausias pasiekimas – mokinių padėkos už pravestas pamokas.

Savo mintimis, idėjomis ir vaikų kūrybiniais darbais pasidalijo technologijų mokytoja Daina Kundrotienė, palaikydama pilietinę iniciatyvą – Tolerancijos Dėlionė.

Pradinių klasių mokytojos su mažaisiais žiūrėjo įvairius filmukus ir, žinoma, įkvėpė juos sukurti gausybę Tolerancijos Dėlionių, kurios atspindi teigiamą požiūrį į kitokius žmones, pripažįstant jų nuomonę, išvaizdą, religinius įsitikinimus, įvairių rasių ir tautų kultūrą. Mokiniai kūrybiškai atskleidė ir netolerancijos reiškinius.

Klasės valandėlių metu mokinių tarybos atstovai vedė užsiėmimus rasizmo tema įvairių klasių mokiniams.

Tikimės, kad bendras darbas atneš laukiamų rezultatų, o mokiniai, žinodami tolerancijos ribą, netaps abejingi, daugiau įsivyraus pagarbos ir supratimo mokykloje, šeimoje ar kitoje aplinkoje.

Etikos mokytoja Birutė Bobinienė ir tikybos mokytoja Gintarė Šimoniūtytė