Gruodžio 14 dieną vyko nuotolinė konferencija, kurioje dalyvavo Interreg V-A Lietuvos – Lenkijos bendradarbiavimo programos projekto Nr. LT-PL-4R-296 „Bendradarbiavimas – terapijos sėkmė“   atstovai iš 16 Gižycko ir Alytaus  miestų institucijų. 

Tai jau antras kartas, kai dėl Covid-19 pandemijos susitikimas vyko per TEAMS bendravimo platformą. Konferencijoje savo įstaigas ir jų paramos sistemą žmonėms su negalia  pristatė Alytaus miesto savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriaus direktoriaus pavaduotoja Roberta Samuolytė-Kisielienė,  Alytaus pedagoginės psichologinės tarnybos direktoriaus pavaduotoja, l.e. direktoriaus pareigas Silvija Peštenienė, Alytaus socialinių paslaugų centro pavaduotoja socialiniam darbui Asta Graužinienė, Alytaus Vilties darželio-mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Radmila Krividienė, Alytaus „Drevinuko“  darželio-mokyklos logopedė, specialioji pedagogė Aušra Paulėkienė, Visuomeninės organizacijos, specialiosios kūrybos draugijos „Alytaus Guboja“ vadovė Ilona Burinskienė ir Alytaus Dzūkijos mokyklos pavaduotoja ugdymui Jolanta Savukynienė. Vėliau vyko diskusijos, o konferenciją apibendrino direktorė Vilija Sušinskienė. Susitikimo metu buvo išsamiai ir aiškiai pristatytos  institucijos ir vykdomos veiklos, susijusios su parama neįgaliesiems.

Susitikimas vyko labai sudėtingu laikotarpiu, tačiau ši nauja patirtis buvo įdomi ir sėkminga. Tikimės, kad pavasarį galėsime susitikti gyvai ir ne tik išgirsti, bet ir pamatyti