Pakelkit, pakelkit į dangų akis,

Atverkit plačiai savo širdis,

Ir jums ta laiminga žvaigždė lai nušvis

Ir sielas lai jūsų sušildys.

 

Kartu su gruodžio vėsa, gamtos sąstingiu ir rimtimi atkeliauja gražiausios metų šventės, skatinančios kiekvieną iš mūsų stabtelti, atsigręžti į prabėgusių metų patirtis, dar padaryti gerą ir prasmingą darbą ir ruoštis Kristaus gimimui– šviesos ir džiaugsmo atėjimui.

Kalėdos –tai šventė, apipinta daugybės pasakojimų apie įvairius Kalėdų simbolius. O vienas prasmingiausių simbolių – Kalėdų žvaigždė. Gimus kūdikėliui Jėzui, ji rodė kelią Trims Karaliams. Iki šių dienų išlikusi Kalėdų žvaigždės dekoracija simbolizuoja viltį, sėkmę ir laimę.

Kad viltis, sėkmė ir laimė lydėtų mūsų mokinius ir jų šeimas, Kalėdų žvaigždė virto dailyraščio konkurso simboliu, suburiančiu visus taisyklingiausiai rašančius mokinius į vieną būrį. Šiemet konkursas ypatingas: pradinių klasių mokiniai rašė klasėse, o vyresnieji  dailyraščio konkurse dalyvavo nuotoliniu būdu. Mokytojos, Sonata Vosylienė ir  Renata Dudzinskienė, vertindamos darbus, atsižvelgė į teksto išdėstymą, rašto tolygumą ir aiškumą, darbo estetiką, kalbos taisyklingumą. Nelengvas uždavinys išrinkti taisyklingiausiai ir be klaidų parašytus mokinių dailyraščius.

Svarbu paminėti, kad rašymas ranka turi svarbią reikšmę, atveria rašančiojo asmenybę ir maloniai kiekvieną paliečia. Juk rašalo potepiais privinguriuotuose popieriaus lapuose telpa ne tik žodžiai, sakiniai, bet ir rašančiojo jausmai, asmenybės bruožai.

Gera, kad šiame moderniųjų technologijų amžiuje mokame dailiai rašyti ranka, bet reikia susimąstyti, nes kiekvienais metais mūsų mokiniams vis sunkiau perrašyti tekstą be klaidų, tolygiai išdėstyti žodžius, rašyti aiškiai ir estetiškai. Bet visgi gražiausi ir taisyklingiausi darbai išrinkti: 1-4 klasių koncentre 1-ąją vietą užėmė Ieva Krickaitė (2a), 2-ąją vietą užėmė Emilis Kaleinikas (4a) ir 3-ąją vietą užėmė Emilija Šiurskaitė (1a) , o 5-8 klasių koncentre–1-ąją vietą užėmė Adrija Aleksiūnaitė (7c), 2-ąją vietą užėmė Viktorija Ruminaitė (6b) ir 3-ąją vietą užėmė Dominykas Vitkauskas (5a). 

Dėkojame visiems mokiniams ir mokytojams už aktyvų dalyvavimą, linkime pažinti ir susigrąžinti krikščioniškų simbolių prasmę.

Dailyraščio organizatorė

Kategorija : Be kategorijos