Kiekvienas mokytojas ir mokinys yra labai skirtingos ir savitos asmenybės. Neįmanoma sukurti vieno metodo, kuris visada ir visiems tiktų. Todėl labai svarbu ieškoti įvairesnių metodų, kurie leistų mums naujai spręsti problemas, sudominti mokinį, kurio neveikia tradiciniai būdai. Naujovės visada reikalauja daug pastangų, sėkmė ateina ne iš karto. Norint padaryti ką nors nauja, visada reikia laiko ir kantrybės – tiek mokytojo, tiek mokinių. Mokytojas kartu su mokiniu turi surasti jiems patogius, tinkamus mokymo ir mokymosi būdus.

Vasario 20 d. Dzūkijos pagrindinėje mokykloje vyko seminaras miesto pradinių klasių mokytojams „Sėkmingos pamokos link“. Programos metu savo gerąja patirtimi dalijosi net 4 mokyklos mokytojos: Irma Gruzinskienė, Giedra Baliulevičienė, Dainora Lebedinskaja ir Gintarė Šimoniūtytė. Jos padėjo praktiškai išbandyti netradicinius būdus ir metodus, žaidimus, IKT priemones, kuriomis paįvairiname savo pamokas. Su aktyviaisiais žaidimais ir tiriamąja veikla, naudojama pamokose, supažindino Lazdijų darželio – mokyklos mokytojos metodininkės Gitana Kolkienė ir Jūratė Cibulskienė.

Manome, jog mokytojos dalyvavusios kvalifikacinėje programoje ir atlikę praktines užduotis, turės galimybę pasirinkti ugdymo procese joms tinkančius IKT įrankius, programas, kitus aktyviuosius būdus ir metodus, kurie leis ugdyti mokinių mokėjimo mokytis kompetenciją.

Žiūrint ir mokytojo, ir mokinio akimis, geriausia pamoka ta, kurioje mokytojas jaučia palikęs dalį savęs, o mokinys – suradęs save. Linkime veikti drąsiai, siekti užsibrėžtų tikslų, nes tik veikla – vienintelis kelias į žinojimą.

Pradinių klasių mokytojos metodininkės Giedra ir Irma