Balandžio 2-9 dienomis grupė mokyklos septintokų ir mokytojos Dalia Struckienė, Vilija Špokienė ir Ramunė Kazlauskienė viešėjo Tenerifėje Icod de los Vinos mieste, kur vyko Erasmus+ projekto „Liaudies dainiai, žurnalistai, pasakotojai, aktoriai – aktyvūs tolerancijos gynėjai” dalyvių susitikimas. Aktyviai dalyvavome projektinėse veiklose ir smagiai leidome laisvalaikį su draugais iš Suomijos, Turkijos ir Tenerifės. Mokiniai džiaugiasi galimybe dalyvauti Erasmus+ projekte ir kelionėje patirtais įspūdžiais.

Audrius džiaugėsi bendravimu su bendraamžiais iš Ispanijos, Turkijos ir Suomijos. Smagu buvo kartu dalyvauti projekto veiklose. Įvairiose ispanų klasėse pasakojome apie Lietuvą, gaminome ir ragavome populiariausius savo šalių užkandžius, kartu sportavome, vaidinome, mokėmės žaidimų ir kanariečių šokių.

Lukas pasakoja, kaip ispanai pasistengė mus supažindinti su savo tradicijomis. Ilgam įsimins šventinė miestelio pramoga – čiuožinėjimas stačia gatve ant medinių lentų. Ispanai pasistengė, kad pajustume ir didžiausio Europoje Tenerifės karnavalo dvasią. Taip pat mokėmės gaminti tradicinius ispaniškus užkandžius. 

Gabrielė džiaugėsi vėl sutikusi savo draugę Claudią. Ispanė pas ją viešėjo projekto susitikimo Lietuvoje metu, o dabar Claudija supažindino Gabrielę su savo šeima.

Liudui įspūdį padarė unikalus Tenerifės kraštovaizdis: dideli kalnų masyvai ir gilūs tarpekliai, aukštų palmių giraitės ir bananų plantacijos, milžiniški kaktusai ir alijošiai, o taip pat Icod de los Vinos mieste augantis ir tūkstantį metų skaičiuojantis Drakono medis.

Justę sužavėjo neįprasti vulkaninės kilmės Tenerifės krantai ir juodo smėlio paplūdimiai.

Ūla džiaugėsi išvyka laivu stebėti delfinų ir pramogomis Siam vandens parke. Įveikėme daug iššūkių: leidomės kvapą gniaužiančiomis vandens čiuožyklomis, milžiniškame baseine šokinėjome per didžiules dirbtines bangas.

Agotą šeima nusivežė į Loro parką, kur ją užbūrė kerintis parko kraštovaizdis, margaspalvės papūgos, įspūdingi vėžliai ir kitokių gyvūnų gausa.

Mangirdas sau pažadėjo sugrįžti į Tenerifę ir įkopti į pačią Teidės viršūnę. Su šeima jis buvo nuvykęs iki tam tikro aukščio ir jį sužavėjo ugnikalnio didybė.