Spalio 24 d. rudeninių rūkų  palydėti Alytaus Dzūkijos mokyklą aplankė buvę šios mokyklos mokiniai Valerijus Vilčinskas ir Aurimas Bačinskas. Nors šiuos žmones jungia viena mokykla, bet tai skirtingo amžiaus, patirčių ir  gyvenimo istorijų asmenybės.

Valerijus Vilčinskas, 1977 m. Alytaus 1-osios vidurinės mokyklos abiturientas,  dabar  verslininkas, folkloro festivalių organizatorius, keliautojas,  dalijosi su mokiniais jaunystės patirtimis, profesinio kelio sunkumais, kelionių įspūdžiais. Pažinti kitas šalis ir kultūrą labai įdomu, bet svarbiausia – nepamiršti savo šaknų. Svečias pabrėžė ir mokslo svarbą-ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. Kad pasiektum svajonę, reikia to norėti ir veikti.

Šiai minčiai pritarė ir jaunesnės kartos atstovas, Alytaus Dzūkijos  vidurinės mokyklos mokinys Aurimas Bačinskas, dabar aktorius, muzikantas, pedagogas. Charizmatiškasis Aurimas sudomino klausytojų auditoriją savo atviru, nuoširdžiu  bendravimu, iškalba ir gitaros melodingu brazdesiu bei romantiška daina mylimajai.  

Pasaulis keičiasi, keičiasi ir mokykla…Tai pastebėjo ir šios dienos svečiai, kurie džiaugėsi šiltu priėmimu, mokinių bei mokytojų dėmesiu.

 

Kategorija : Be kategorijos