Alytaus Dzūkijos mokykloje lapkričio 8 dieną vyko renginiai Europos sveikos mitybos dienai paminėti. Šią dieną mokykloje vyko viktorinos, paskaitos, diskusijos,  aptarimai, maisto gaminimo užsiėmimai ir daug kitų įdomių veiklų sveikos mitybos temomis.

Viktorina „Sveika mityba“

Visuomenės sveikatos specialistė organizavo  „Sveikos mitybos“ viktoriną. Jos metu mokinių komandos  turėjo išspęsti kryžiažodžius, surasti ir išbraukti žodžius susijusius su mityba. Komandoms surinkusioms vienodą skaičių taškų reikėjo atlikti papildomas užduotis: išvardinti pagrindinius mitybos principus ir suklijuoti maisto produktus į mitybos pasirinkimo piramidę.

Viktorinos nugalėtojai:

 I vieta – 7 b klasės mokinių komanda „Mes“.

II vieta – 5 d klasės mokinių komanda „Mėsmalė“.

III vieta – 5-6 klasės mokinių komanda „Mišrūnai“.

Nugalėtojai apdovanoti Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro  įsteigtais prizais.

Paskaita „Sveika mokinio mityba“

7c ir 5b klasės mokiniams visuomenės sveikatos specialistė vedė  paskaitas apie sveiką mitybą, kuriose mokiniai sužinojo kaip teisingai pasirinkti maisto produktų grupes ir jų kiekį, kokius produktus reikėtų valgyti dažniau, o kurių vengti. Paskaitos metu mokiniai turėjo galimybę įsivertinti  savo turimas žinias apie sveiką mitybą žaisdami žaidimą „Sutinku, nesutinku, abejoju“.

Sveika mityba – vienas svarbiausių vaikų sveikos gyvensenos veiksnių, veikiančių jų sveikatą, augimą ir vystymąsi, protinį ir fizinį darbingumą, emocinę būseną ir kt. Moksliniai tyrimai rodo, kad vaikystėje susiformavę ir paauglystėje įsitvirtinę mitybos įpročiai lemia suaugusio žmogaus sveikatą ir gyvenimo kokybę.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Ilona Vabolienė