Rugsėjo 26-ąją visos Europos sąjungos valstybės švenčia Europos kalbų dieną. Mūsų mokykloje kasmet šia proga vyksta įvairūs renginiai, žaidimai, viktorinos. Šiais metais jau nuo ankstyvo ryto prie kiekvieno įėjimo mokyklos bendruomenę pasitiko 5, 6 ir 8 klasių mokiniai kartu su užsienio kalbų mokytojomis. Nė vienas neliko nepastebėtas, visi turėjo atlikti kokią nors užduotį: pasisveikinti ar padėkoti įvairiomis kalbomis, perskaityti žodžius ir įvardinti kokiomis kalbomis tie žodžiai užrašyti. Kiekvienas už įdėtas pastangas buvo apdovanotas skaniu saldainiu:) Mokinių žinios gerokai  nustebino ir pačius mokytojus. Pasirodo, Dzūkijos mokykla gali pasigirti mokiniais, kurie geba pasakyti bent vieną kitą žodį ir portugališkai, ir japoniškai ir net korėjietiškai!

Ir ryte, ir pertraukų metu mokyklos erdvėse girdėjome latvių, lenkų, ispanų, vokiečių, anglų, italų… dainas, kurių klausydamiesi mintimis apkeliavome visą Europą. Užsienio kalbų pamokose mokiniai sprendė kryžiažodžius, žaidė viktorinas, mokėsi skaičiuoti dar negirdėtomis kalbomis.

7b klasė šią dieną žaidė lenkų liaudies žaidimą ir taip pat vykdė eTwinning projektą „Draugystės kalendorius“. Rusų kalbos pamokų metu 7b klasės mokiniai ruošė eskizus su Europos šalių vėliavomis, prisiminė sostines ir sužinojo, kaip įvairiomis kalbomis rašomas žodis „sveikata“.

Na, o mūsų 8-okai dalyvavo linksmame protmūšyje, kurį suorganizavo Alytaus Europe Direct informacijos centro vadovė Nijolė Vitienė ir Jaunimo Europos komandos narė Vakarė Saulėnaitė. Mokiniai sužinojo daug įdomių faktų apie Europos kalbas, bandė atspėti kalbą pagal jos skambesį, išmoko keletą jiems dar negirdėtų kalbų žodžių ir, žinoma, labai džiaugėsi gavę atminimo dovanas.

Tikime, kad, turėdami tvirtus mokykloje mokomų užsienio kalbų pagrindus, ateityje lengviau mokysimės ir naujų kalbų.