„Antrinis žaliavų, daiktų panaudojimas – neatsiejama ekologijos dalis. Tikrai, kam gi išmesti, jeigu galima panaudoti dar kartą?“ – taip įsitraukti į  antrinio daiktų dizaino konkursą #nESkubėk išmESti kvietė rengėjai, Alytaus jaunimo centras, Alytaus Europe direct informacijos centras ir Europos Parlamento nario Bronio Ropės padėjėja Dzūkijoje Zita Valiūnienė. Konkurso globėjas – Europos Parlamento narys Bronis Ropė.

Mokiniai nuolat skatinami atsakingai vartoti, mokomi kaip ir ką galima pasigaminti iš jau nebereikalingų, nebenaudojamų arba tiesiog išmestinų daiktų bei prikelti juos naujam „gyvenimui“. Tad noras tausoti aplinką, sukurti naujus daiktus ir paskatino 6s, 7s, 8s klasių mokinius sudalyvauti konkurse #nESkubėk išmESti.

Šis konkursas skirtas Europos dienai paminėti. Taip pat paskatinti mokinius prisidėti prie vieno svarbiausių šio laikmečio iššūkių – kaip paskirstyti ir tinkamai panaudoti ribotus mūsų planetos išteklius, kad turėtume komfortišką gyvenimą mes patys ir turėtų galimybę jais naudotis ateinančios kartos po mūsų. Pasitelkus kūrybiškumą ir fantaziją buvo pagaminti ir pateikti šie darbai: „Pavasariniai žiedai“, „Obuoliukai“ (6s klasė, mokytoja S. Gavelienė); ,,Žiedų pasaulis“ (7s klasė, mokytoja Ilona Nedzinskienė); „Pavasario giesmininkai“, „Vaikystės karuselės“, „Spėk pagauti“, „Bėgantis labirintu“ (8s klasė, mokytoja Renata Danevičienė).

Sveikiname 7s klasės mokinius, tapusius laureatais 11-14 metų amžiaus grupėje, ir juos ruošusią mokytoją Iloną Nedzinskienę. Jie buvo apdovanoti kolektyvine padėka – sveikinimu bei mielomis dovanėlėmis.

Džiaugiamės, jog kiekvienas savo darbu parodė esą pilnateisiai europiečiai, tikrieji žemės šeimininkai, pasirinkę žaliąjį kelią.