🏃 „Jūs – jėga!“, „Mes už Dzūkiją!“, „Dzūkija pirmyn!“ – su tokiais užrašais ant plakatų palaikyti savo draugų į Alytaus miesto stadione vykusį sveikos gyvensenos skatinimo renginį rugsėjo 29 d. susirinko Alytaus Dzūkijos mokyklos specialiojo ugdymo klasių mokiniai, kur Jų klasiokai ir svečiai iš kaimyninės Lenkijos, Gižycko pavieto, varžėsi įvairiose sporto rungtyse ir estafetėse.

🏃Sportiškai nusiteikusius į Sveikos gyvensenos skatinimo renginį – Spartakiada – susirinkusius mokinius, pedagogus ir svečius  pasveikino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, renginio dalyviams ji palinkėjo turiningos dienos ir gerų įspūdžių.

🏃Alytaus Dzūkijos mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė vylėsi, kad Spartakiadoje nugalės draugystė.

🏃Prieš sporto rungtis apšilti ir kartu pajudėti susirinkusius pakvietė Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ mažieji ir Visuomenės sveikatos biuro specialistė Ernesta.

🏃  Renginio metu vaikų komandos varžėsi  sportinėse rungtyse, žaidė bendrus žaidimus, bendravo tarpusavyje. Skambiais šūkiais palaikė vieni kitus. Vėliau kartu džiaugėsi medaliais, diplomais ir dovanėlėmis. 

🏃Šiemet Spartakiada organizuota įgyvendinant Alytaus miesto savivaldybės, Dzūkijos mokyklos ir Gižycko pavieto (Lenkija)  INTERREG Lietuvos ir Lenkijos projektą „Bendradarbiavimas – terapijos sėkmė“.