Patirtis – tai amžina gyvenimo mokykla.       

V. Gėtė.

Kovo 10-17 d. šešios aštuntos klasės mokinės ir  mokytojos Edita Jasonienė, Daina Kundrotienė bei direktorės pavaduotoja Silva Balčiuvienė lankėsi Ispanijoje, Torrento mieste, kuriame vyko tarptautinis susirinkimas pagal Erasmus+ programą. Aktyvus mokinių įsitraukimas į projekto veiklas ir draugystė su bendraamžiais iš Kipro, Čekijos, Vokietijos bei Ispanijos padovanojo neišdildomų patirčių.

Adrijai didelį įspūdį paliko mokykla: daug jaukių erdvių, ant sienų begalės nuotraukų, piešinių, paveikslų traukte traukė akis.  Įdomu tai, kad mokykla yra katalikiškojo profilio, todėl turi ir savo bažnyčią. Svečius džiugino ir drąsino šiltas sutikimas ir užimtumas. Mokinės išbandė Arduino programavimą, naudodamos Tinkercad programą kūrė maketus, kurie buvo išspausdinti 3D spausdintuvu. Dalijantis savo mokyklos sėkmės istorijomis kartu su partneriais buvo ieškoma idėjų sėkmingesnės mokyklos vizijai įgyvendinti. Po mokymosi veiklų ir diskusijų mokiniai atsipūtė šokdami tradicinius ispanų šokius, aplankė Torrento ir Valensijos miestus.

Kariną stebino Ispanijoje sutikti žmonės, kurie labai draugiški, nuoširdūs, noriai padedantys ir bendraujantys. Pasivaikščiojimo po Torrentą metu jaunosios gidės daug apie jį pasakojo, aiškino, kas ką reiškia ir aprodė įdomiausias miesto vietas. Stebino vietinių mokinių drąsa, komunikabilumas bei berniukų ir mergaičių nuoširdus, atviras bendravimas, kuris priimamas labai paprastai ir natūraliai.  Mokyklos mokytojai buvo taip pat labai draugiški ir stengėsi, kad visi jaustųsi jaukiai, drąsiai, kaip namie. Agnę ir Gabiją džiugino šeimų, kurios jas priėmė, nuoširdumas ir noras pažinti ne tik jas, bet ir Lietuvą. Su šeimomis jos vyko į „Las Fallas“ festivalį, garsėjantį kvapą gniaužiančiais fejerverkais.

Gerdą sužavėjo Ispanijos gamta: apelsinmedžiai ir palmės, augančios prie gatvės, gausybės paukščių čiulbėjimas, nustelbiantis net pravažiuojančių automobilių garsus.

Ūlai didžiausią įspūdį paliko Menų ir mokslų miestas. Tai – didelis, nuostabaus architektūrinio grožio statinių kompleksas Valensijos mieste. Sužavėjo Valensijos okeanariume esantis pats didžiausias Europoje akvariumas su įvairiausiais jūrų gyventojais, o delfinų pasirodymas suteikė žinių apie jūros gyvūnų komunikaciją ir supažindino su technologijomis, kurios padeda tyrinėti delfinų skleidžiamų garsų reikšmę.

Kelionė į Ispaniją mokiniams neišdildoma patirtis ir gyvenimo mokykla, suteikianti galimybę pažinti kitą šalį, kultūrą, žmones. O bendravimas su kitos šalies bendraamžiais ne tik kad suteikė geros užsienio kalbos praktikos, bet ir įkvėpimo kuriant sėkmingą ateities mokyklą čia, Lietuvoje. Ir tai dar ne pabaiga! Birželį projekto susirinkimas vyks ir Lietuvoje, kai mokiniai vėl galės sutikti savo naujus draugus.