Konferencijos dalyvius ir iš Gižycko  atvykusius svečius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Šiandien Alytaus ir Gižycko miestų švietimo bendruomenę suvienijo „Bendradarbiavimas – kuriant inovatyvias ir sveikas aplinkas“ projekto veikla. Įgyvendinamų projektų skaičius ir įvairi kita bendradarbiavimo veikla įrodo, kad Alytus turi patikimus ir aktyvius partnerius. Šio projekto įgyvendinimo laikotarpiu didžiausią dėmesį skyrėme socialiai pažeidžiamų vaikų ir jaunimo integracijai, Alytaus ir Gižycko institucijų atstovų, dirbančių su vaikais ir jaunimu, bei pedagogų mokymams, išleidome tėvams skirtą leidinį, o Alytaus jaunimo parke buvo įrengta vaikų ir jaunimo ugdymo erdvė“, – konferencijos metu kalbėjo mero pavaduotoja.

Susirinkusius taip pat pasveikino ir sėkmingu bendradarbiavimu su Gižycku pasidžiaugė Alytaus Dzūkijos mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė.

Konferencijos metu pristatyti įgyvendinto projekto rezultatai, kalbėta apie socialiai pažeidžiamų vaikų ir jaunimo integracijos socioedukacinę metodiką.

 Muzikinius pasirodymus svečiams dovanojo Alytaus Dzūkijos mokyklos mokiniai.

 Bendradarbiavimo kuriant inovatyvias ir sveikas aplinkas projekto įgyvendinimo laikotarpiu organizuoti Alytaus  ir Gižycko institucijų atstovų,  dirbančių su vaikais ir jaunimu, susitikimai, bendri specialistų, mokytojų mokymai, sukurta socialinė-edukacinė metodika socialiai pažeidžiamų vaikų ir jaunimo integracijai, išleistas vadovas tėvams, įrengta 90 kompiuterinių darbo vietų Dzūkijos ir Senamiesčio mokyklose. Projekto lėšomis Alytaus jaunimo  parke įrengta vaikų žaidimų aikštelė, o Gižycke renovuota mokykla.