Vos adventui prasidėjus, 7a ir 7s klasių mokiniai vėl susitiko pabendrauti, vieni iš kitų pasimokyti ir kartu sukurti ką nors gražaus. Šįkart nuspręsta susiburti advento proga ir iš gamtinių medžiagų pagaminti adventinį vainiką. Juk vainikas reiškia ir vienybę, todėl šis darbas ir tema labai derėjo šių klasių susitikimui.

Susibūrimo pradžioje 7a klasės mokinės Gabija Zienkaitė ir Liepa Jaramakaitė pristatė advento tradicijas: ką reiškia žodis adventas, ką per adventą galima daryti, ko geriau vengti, į ką turėtume atsigręžti ir apie ką pamąstyti. Mergaitės taip pat užsiminė apie adventinio vainiko žvakes ir jų spalvų simboliką.

Ką reiškia advento vainikas? Apskritimas nuo senų laikų reiškia amžinumą ir vienybę, negęstančią saulę, metų ciklą, o visus metus žaliuojančių medžių šakos, kuriomis puošiamas vainikas, simbolizuoja amžinojo gyvenimo viltį. Keturios žvakės žymi keturis advento sekmadienius. Trys violetinės žvakės reiškia maldą, atgailą ir pasninką, o rožinė žvakė reiškia džiaugsmą. Kartais vainiką puošia tik baltos žvakės, kurios reiškia šviesą. Todėl mokiniai, atsižvelgdami į šias simbolikas, kūrė vainikus iš natūralių medžiagų: pušų, eglių ir kadagių šakelių, įvairių džiovintų augalų. Paskutiniai akcentai–žvakelės, vieni rinkosi spalvotas žvakes, kiti-baltas.  

Bendro darbo rezultatas vainikuojamas šilta arbata, saldžiomis vaišėmis ir padėkomis už draugystę. Be to, buvo susitarta pasidalinti kalėdiniais atvirukais, kuriuos mokiniai rašys vienas kitam.

Advento vainikai – iš gamtos ir mokinių draugystės– įžiebė naują viltį, suteikė dvasinių jėgų, ramybės ir gyvybės.

                                                   7a ir 7s klasių auklėtojos Renata Dudzinskienė ir Asta Zienkienė