Kurti tradicijas ir jų laikytis – puikus būdas puoselėti vertybes.  Alytaus Dzūkijos mokykla jau aštuntus metus turi tradiciją – prieš gražiausias metų šventes suburti visą mokyklos bendruomenę į koncertą. Kokių tik jų nebuvo- ir po pasakas keliavome, ir su fėjomis draugavome, ir baltumu grožėjomės eidami angelų takais…   Šiemet gruodžio 20 dieną visus kviečiame į Kalėdinę kelionę po žemynus ir šalis. Temą padiktavo geopolitinė situacija pasaulyje, noras labiau susipažinti su pasaulio žemynais ir valstybėmis, jų kultūra.

Dabar mūsų mokykloje pats ruošimosi koncertui įkarštis. Klasių koncentrai burtų keliu išsitraukė žemynus, kuriuos turi pristatyti koncerte. Vieni mus nukeldins į Afrikos džiungles, kiti  kvies kelionei po Azijos valstybes, dar kiti sudarys galimybes pajusti Pietų bei šiaurės Amerikos dvelksmą. Ir žinoma, keliausim po senąją Europą – Lietuva, Ukraina, Prancūzija, Didžioji Britanija, Ispanija, Suomija… Kelionė šokiu ritmu, dainos skambesiu. Taigi, per vieną vakarą po visą pasaulį. Tikra stebuklų pilna kalėdinė kelionė!

Kviečiame ne tik mokyklos, bet ir  miesto bendruomenę gruodžio 20 dieną 17.30 atvykti į šį koncertą Alytaus Jaunimo centro salėje. Nuo 16.30  vyks mokinių rankdarbių mugė. Pinigėliai, surinkti mugės metu, bus aukojami Ukrainai. Juk mūsų koncerto svarbiausia idėja- išsakyti taikų savo požiūrį į situaciją pasaulyje, palaikyti mūsų mokykloje besimokančius Ukrainos vaikus, džiaugtis taikiu ir ramiu gyvenimu.

Organizatoriai