Gruodžio 20 dieną mokykloje įvyko tradicinis jau aštuntasis kalėdinis koncertas. Šiemet temą koncertui padiktavo geopolitinė situacija. Mokyklos bendruomenė norėjo išreikšti savo poziciją- pasisakyti už taiką pasaulyje, už galimybę laisvai keliauti po bet kokią šalį ar žemyną, turėti galimybę pažinti šalių kultūrą, papročius, tradicijas, gamtą… Todėl prieš koncertą vykusioje mugėje surinkti pinigai bus aukojami Ukrainai, šaliai, į kurią mūsų koncerto dalyviai galėjo ,, iškeliauti“ tik širdimi.

Koncerte dalyvavo gausus būrys mokinių. Ypač daug buvo šokėjų, kuriuos koncertui rengė šokių mokytoja Agnė. Scenoje į Laplandiją ,,keliavo“ nykštukai, į ledynus keliavo ,,pingvinai“, po Ameriką šokių ritmu ,,klajojo“ didelis  būrys kaubojų. Klasių koncentrai ruošė vieną bendrą numerį. Penktokai visus ,,nuskraidino“ į Ameriką, priminė filmą ,,Vienas namuose“, šeštokai kvietė į saulėtą Graikiją bei Ispaniją suktis sirtakio ir makarenos ritmu, klausytis norvegiškos dainos. Septintokai surengė kelionę po Azijos šalis- Japoniją, Kiniją, Tailandą ir Indiją. Aštuntokai kvietė keliauti po Afriką. Koncerte dalyvavo ir mūsų mokykloje besimokantys ukrainiečiai su savo mokytojomis Tajana ir Valerija. Jų daina sulaukė didelio salės palaikymo ir …ašarų.   Koncertą vainikavo bendra daina ,,Sninga Kalėdos“, kuri visus ,,grįžusius“ iš kelionės po pasaulį nuteikė šventiškai, kvietė sutikti Kalėdas su gera nuotaika.

Visu ypač žavėjo puikūs koncerto vedėjai – avialainerio ,,Alytaus Dzūkijos mokykla“ pilotai Danutė ir Eugenijus.

Koncertas pasibaigė, šventinis vakaras jau praeitis. Bet jis įkvepia kitiems koncertams ir kitoms kūrybinėms iniciatyvoms.