Alytaus Dzūkijos mokykloje  jau antrus metus organizuotas mokinių fotografijų konkursas ,,Pavasario pranašai“. Praeitais metais konkurse dalyvavo tik pradinių klasių mokiniai, o šiemet išplėtojom konkurso idėją- pakvietėme dalyvauti  ir 5-8 klasių mokinius. Šiemetiniai dalyviai buvo ne tik iš mūsų mokyklos, bet ir kitų Alytaus miesto mokyklų, konkurso nuostatus išsiuntėme ir į kitų miestų mokyklas. 

 Visą  balandžio mėnesį laukėme mokinių fotografijų. Konkurse dalyvavo nemažas būrys mokinių iš mūsų mokyklos, ypač gausiai buvo dalyvių iš Alytaus Dainavos, Panemunės progimnazijų, Senamiesčio pradinės mokyklos. Konkurse dalyvavo ir Kauno J. Urbšio , Druskininkų ,,Saulės“ , Šiaulių ,,Dainų“ progimnazijų mokiniai.

Sulaukėme daug ir gražių fotografijų. Daugiausia buvo nuotraukų, kuriose pavaizduotas pavasario žydėjimas ir grožis. Mokiniai fotografavo gėlių laukus, žydinčius medžius, spalvingus saulėlydžius arba net gyvūnų pradėtą naują gyvenimą.  Nemažai nuotraukų fiksavo pavasario gamtos kaitą.

Dalyvavimas fotografijų parodoje mokiniams buvo tikrai naudingas, nes suteikė galimybę parodyti savo kūrybiškumą ir išraiškos įgūdžius per fotografijas. Jie  eksperimentavo su spalvomis, kompozicija ir temomis, siekdami atspindėti pavasario atmosferą ir savo idėjas. Paroda skatina mokinius tobulinti savo fotografijų techniką ir įgūdžius. Jie gali išmokti naudoti įvairius fotografijos metodus, tokius kaip gylis, šviesa, perspektyva ir kadravimas, siekdami sukurti įspūdingas ir kokybiškas fotografijas.

Šiuo metu Dzūkijos mokykloje eksponuojama mūsų mokinių gražiausių fotografijų, dalyvavusių konkurse, paroda.