Daugeliui XXI a. pradžios vaikų asmenybė internete, socialinis bendravimas ir veikla virtualiajame pasaulyje svarbūs tiek pat, kiek ir realus gyvenimas. Mokytojams tenka tai pripažinti ir padėti mokiniams pasinaudoti interneto technologijų ir socialinių medijų teikiamomis galimybėmis ugdantis bendruosius gebėjimus. Ko gero dar svarbesnė mokytojų užduotis yra padėti mokiniams tapti mąstančiais ir atsakingais piliečiais.

Todėl Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos mokytojų komanda: Nijolė Amšiejienė, Rita Baranauskienė, Dalia Paleckienė, Asta Vieraitienė ir Birutė Babarskienė susidomėjo respublikinio projekto „Saugus internetas vasarą“ siūlomomis idėjomis ir parengė projektą savo mokyklos mokiniams „Augu internete“. Šias mintis mokytojos paskleidė mokiniams ir jų tėveliams. Susidomėjimas buvo didžiulis. Tad gegužės 31 dieną, negailėdami pirmosios atostogų dienos, 1a, 2a ir 3a klasių mokiniai, lydimi tėvelių, atvyko į mokyklą semtis žinių apie saugų ir draugišką internetą.

Projekto „Augu internete“ tikslas – padėti pasitikrinti įgūdžius, daugiau sužinoti savo teises internete, parengti patarimus bei priemones ir susikurti naudojimosi internetu auksines taisykles.

Renginio pradžioje mokiniai stebėjo filmus apie interneto naudojimo privalumus ir pavojus, aptarė situacijas iš savo patirties, darė išvadas. Vėliau dalyviai, susiskirstę komandomis, paskirtose stotelėse, atliko įvairias užduotis. Komandų kapitonai kortelėse už atliktas užduotis rinko spaudukus. Įveikę visas stoteles, renginio dalyviai dalyvavo viktorinoje.

Pavargę, bet laimingi, daug sužinoję ir išmokę, apdovanoti vertingais „Draugiško interneto“ prizais, renginio dalyviai išgužėjo namo.

Saugaus ir draugiško interneto vasarą!

Pradinių klasių mokytojos: Nijolė Amšiejienė, Dalia Paleckienė, Rita Baranauskienė