Pasitinkant pasaulinę AIDS dieną, kuri minima gruodžio 1 – ąją Alytaus Dzūkijos mokykloje lapkričio 29 dieną vyko viktorina -protmūšis  „AIDS – GERIAU ŽINOTI 19“. Šio pasaulinio renginio tikslas – sustiprinti visuomenės budrumą ir padidinti gyventojų informuotumą apie ŽIV ir AIDS, o mokykloje – patikrinti ir praplėsti mokinių žinias apie ŽIV infekciją ir AIDS.

     Protmūšis – tai intelektualus žaidimas, kurio metu dalyviai varžosi, kas greičiau atsakys į klausimus apie žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), jo plitimo būdus, prevenciją, gydymą, mokslo naujienas ŽIV ir AIDS srityje. Visi dalyviai ir svečiai segėjo raudoną kaspiną – tarptautinį prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusias ŽIV ir sergančiais AIDS simbolį.

     Renginyje dalyvavo keturios aštuntų klasių mokinių komandos, klasių auklėtojai, mokytojai, administracijos atstovai ir sirgaliai.

     Vyko daug diskusijų tarp komandų narių, tačiau geriausiai atsakinėti į viktorinos – protmūšio klausimus sekėsi 8 d. klasės mokiniams, kurie ir tapo šio renginio nugalėtojai. Tai Martynas Baranauskas, Mangirdas Rulis, Kamilė Vaidogaitė, Evelina Jarmalavičiūtė, Rokas Čižikas ir Mila Kasparavičiūtė.

     Nugalėtojai apdovanoti Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įsteigtais prizais, o dalyviai atminimo dovanėlėmis, taip pat kiekvienas dalyvis, organizatorius ir mokyklos bendruomenė apdovanota Užkrečiamųjų ligų ir AIDS cento padėkos raštais.

     Viktorinos – protmūšio „AIDS – GERIAU ŽINOTI 19“ organizatorius Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras.

     Mokykloje viktoriną – protmūšį organizavo ir vedė: visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Ilona Vabolienė, socialinė pedagogė Jolita Valackienė.

     Ačiū visiems dalyvavusiems, stebėjusiems, palaikiusiems  🙂