Balandžio 19 d. vykusiame Respublikiniame prancūziškų reklamų konkurse „Flash publicité“ puikiai pasirodė mūsų mokyklos 7d klasės mokinių komanda, kuriai atstovavo Agota Kuznecovaitė ir Kamilė Mitrulevičiūtė. Mergaičių komandos „Les femmes à la mode“ sukurta reklama apie madą užėmė 1-ąją vietą progimnazijų kategorijoje.

Alytaus Dzūkijos mokyklos organizuotame konkurse dalyvavo 78 mokiniai iš Alytaus, Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos mokyklų. Gimnazijų kategorijoje pirmąją vietą iškovojo Kauno LSMU gimnazija. Sveikiname juos!!!

Konkursas vyko Alytaus Dainavos kino teatre. Iš viso buvo parodyta 34-ios mokinių sukurtos reklamos. Rėmėjas: Prancūzų institutas Lietuvoje. Komisijos nariai – Prancūzų instituto direktorius Pascal Sliwanski, Prancūzų instituto Kultūros projektų koordinatorė Ramunė Vrubliauskienė ir 15min generalinis direktorius bei tarptautinio festivalio „Kanų liūtai“ atstovas Lietuvoje Tomas Balžekas.

Dėkojame Tomui Balžekui, buvusiam mūsų mokyklos mokiniui, už skirtą laiką, už parodytas geriausias „Kanų liūtų“ ir ikoniškiausias Lietuvos reklamas, už visokeriopą pagalbą ir patarimus jauniesiems reklamų kūrėjams.  

Taip pat tariame didelį AČIŪ Alytaus miesto savivaldybės vicemerei Jurgitai Šukevičienei už frankofoniškų renginių palaikymą ir mokinių skatinimą mokytis šios gražios kalbos.

Dalyvavimas prancūziškų reklamų konkurse – tai nauja patirtis mūsų mokiniams, kurie šioje srityje tobulina medijų ir audiovizualinės inžinerijos kompetencijas, stiprina komandinio darbo įgūdžius, išlaisvina savo kūrybiškumą ir, žinoma, patobulina kalbinius gebėjimus.

                                                                                   Prancūzų kalbos mokytojos Alma Bieliūnė ir Neringa Svinkūnienė