Alytaus Dzūkijos pagrindinė mokykla, kartu su kitomis geriausiai pasirengusiomis  9 mokyklų komandomis iš Druskininkų, Rokiškio, Tauragės, Klaipėdos, Vilniaus, Vilkaviškio, Šiaulių rajono dalyvauja projekte „Informatika pradiniame ugdyme“.  Projekto metu glaudžiai bendradarbiaujama ne tik su Lietuvos mokslininkais, bet ir išbandomos praktikos sukauptos kitose šalyse. Mokytojai išbando mokslininkų parengtus pamokų scenarijus ir užduotis mokiniams, dalijasi patirtimi, kaip sekėsi įgyvendinti, teikia savo siūlymus užduočių tobulinimui. Mokyklų komandos taip pat turi galimybę susipažinti ir išbandyti pradinio ugdymo virtualias mokymosi aplinkas. Šiais mokslo metais mokytojos išmėgins pradinio ugdymo informatikos bendrųjų programų matmenis, integruodamos į ugdymo turinį informacines technologijas.

Vizito Suomijoje metu mokytojos  jau  susipažino ir išbandė vizualią mokymosi aplinką ViLLe matematikos ir informatinio mąstymo ugdymui, kuria naudojasi daugiau  kaip pusė Suomijos mokyklų. Aplinka grindžiama nuolatiniais tyrimais ir praktiniu bendradarbiavimu su mokyklomis ir mokytojais. Turku universitetas sutiko bendradarbiauti ir sudaryti galimybes šiais metais ViLLe išbandyti trijose Lietuvos mokyklose. Šiame trejetuke ir mūsų mokyklos  3a klasės mokiniai ir jų mokytoja Nijolė Amšiejienė.

Lapkričio 8 d. sulaukėme pirmojo vizito Suomijos Turku universiteto profesoriaus doktoranto Einari Kurvinen, ir Ugdymo plėtotės centro darbuotojų mokykloje. Svečiai vizito metu susipažino su mokinių pasiekimais, IKT materialine baze. Stebėjo pamokas, kurių metu mokytojos: Dalia Paleckienė, Asta Vieraitienė, Rita Baranauskienė informacines technologijas integravo į ugdymo turinį. Mokytoja Nijolė Amšiejienė su savo 3a klasės mokiniais  išbandė ViLLe  platformos užduotis.

Netruko ateiti ir lapkričio 22d.  – tai antrasis Suomijos Turku universiteto profesoriaus doktoranto Einari Kurvinen vizitas Dzūkijos pagrindinėje mokykloje, kurio metu mokiniai ir jų mokytoja nekantriai laukė. Trečiokėliai įrodė, kad suomių ViLLe platforma- smagi ir naudinga.

Dzūkijos pradinukai profesoriui Einari taria nuoširdų ačiū už talkininkavimą ugdant matematinius – informatinius gebėjimus ir iki kito susitikimo.

Pradinių klasių  mokytoja metodininkė Nijolė Amšiejienė