Lapkričio 23 d. Alytaus Dzūkijos mokykloje vyko  antrasis protmūšis ,,Dzūkija mus vienija“. Renginį vedė mokytojai Renata Dudzinskienė ir Eugenijus Guntulionis. Jame dalyvavo net 11 komandų, turinčių garbingą Dzūkijos arba Dainavos vardą.  

Emocijų ir įtemptos atmosferos kupinas renginys sudomino dalyvius įvairiomis užduotimis. Buvusių mokinių dainos, keramikės Leokadijos Sušinskaitės kūriniai bei tekstilės papuošalai suteikė renginiui ypatingo žavesio. Protmūšio nugalėtojais tapo Dainavos apygardos KASP komanda.

Renginio sėkmę padėjo pasiekti įmonių, tokių kaip ,,Dzūkijos mediena“ , UAB ,,Dzūkų pankai“ (baras ,,Feniksas“), Dainavos kino teatras, ,,Europe Direct“ Alytaus centras, parama bei žiniasklaidos partnerių – ,,Alytaus naujienos“, „Dzūkijos veidas“, „Dainavos žodis“, „Dzūkų žinios“,  FM99 radijas – pasitikėjimas. Alytaus kraštotyros muziejus  vaišino visus dzūkiška babka.

Tai ne tik protmūšis, bet ir stiprus bendruomenės ryšys bei pavyzdys, kaip susivienijimas ir kūrybiškumas gali atnešti daug teigiamų emocijų bei patirties. 

Kategorija : Be kategorijos