Mūsų mokykla turi nemažai tradicijų. Paklausus bet kurį mokinį ar mokytoją, tikriausiai visi pasakytų, kad pati gražiausia tradicija,  turinti devynerių metų išbandymą- tradicinis kalėdinis koncertas. Jis suburia visą mokyklos bendruomenę ne tik paties renginio metu, bet dar gerokai prieš- mąstome, kokią temą koncertui pasirinkti, kokį numerį klasė gali paruošti, ką pagaminti ir parduoti mugėje prieš koncertą. Per tiek laiko buvo įvairių koncerto temų- ir po pasakas keliavome, ir su fėjomis draugavome, ir baltumu grožėjomės eidami angelų takais, ir po pasaulį  keliavome …

Šiais metais pasirinkome  temą – pasimatymai. Tradiciniam koncertui pasirinkdami pasimatymų temą norėjome visiems priminti, kaip kalėdiniu metu svarbu bendrauti, susitikti, kalbėtis, nes bėgdami per darbus, rūpesčius kartais tai imame  ir pamirštame. Ruošdamiesi koncertui pamąstėme ir apie tai, kad pasimatyti galima ne tik su draugais, bet kalėdinės stebuklinės dvasios įkvėpti  susitikti galime ir su pasakos veikėjais, ir su žiema ar pavasariu, ir laiką ar net savo vidinius demoniukus- velniukus -galime pasikviesti į susitikimą… Taip linksmai ir išradingai klasės pristatė savo sugalvotą koncerto numerį. Koncerte dalyvavo daug mokinių, vieni dainavo, kiti šoko, bet daugiausia buvo šokių- žiūrovams ypač patiko smagus mažųjų velniukų šokis, lyriškas ir elegantiškas snaigių šokis. Vyresnieji mokiniai  šokį jungė su vaidybos elementais, daina, grojimu. Žiūrovams įsiminė graži meilės istorija smagaus šokio fone Paryžiuje, penktokų noras įtikinti nelaimingą Gerdą, kad nereikia bijoti žiemos, nes ji tinkamiausias metas švęsti Kalėdas, septintokų susitikimas su pamėgtų kino filmų personažais, šeštokų kelionė traukiniu ir daugybė atsitiktinių susitikimų, mažųjų pradinukų dainos… Koncerte dalyvavo ir mūsų mokykloje besimokantys ukrainiečiai su savo mokytoja Tatjana.   Koncertą vainikavo bendra daina ,,Sninga Kalėdos“, kuri visus ,,grįžusius“ iš kalėdinių pasimatymų nuteikė šventiškai, kvietė sutikti Kalėdas džiugiai ir su gera nuotaika. 

Prieš koncertą vyko tradicinė mūsų mokinių pagamintų darbelių, iškeptų saldumynų mugė, kurios metu surinkti pinigėliai bus aukojami mūsų mokyklos mokinio šeimai, kuriai šiuo metu tokia pagalba labai reikalinga.

Sulig kiekvienais metais koncertas pritraukia vis daugiau mūsų bendruomenės narių. Pirmieji koncertai buvo organizuojami mūsų mokyklos aktų salėje. Kai pritrūkome vietų, pastaruosius keturis koncertus jau organizuojame Jaunimo centro salėje. Labai esame dėkingi Alytaus jaunimo centrui už mums suteiktą tokią galimybę burti savo mokyklos bendruomenę gražiame renginyje ir ypač gražiose kalėdiškai papuoštose jaunimo centro  patalpose. 

Koncertas pasibaigė, šventinis vakaras jau praeitis. Bet smagu girdėti tiek mokinius, tiek mokytojus aptarinėjančius koncertą, besidalijančius įspūdžiais. Iš nesėkmių mokomės, o sėkmės įkvepia kitiems koncertams ir kitoms kūrybinėms iniciatyvoms.