Spalio 16-25 dienos Alytaus Dzūkijos mokyklos 6 mokinėms bei mokytojoms Editai Jasionienei ir  Neringai Svinkūnienei paliko neišdildomus įspūdžius. Tomis dienomis komanda dalyvavo Erasmus+ projekto “Little European workers Explore Green jobs of the Future“ (Nr.2021-1-FR01-KA220-SCH-000034451) narių susirinkime Bordeaux mieste, Prancūzijoje.

Šio projekto tikslas yra supažindinti mokinius su „žaliosiomis“ profesijomis, iš arti pamatyti įvairių įmonių bei kompanijų veiklą, tobulinti prancūzų ir anglų kalbų įgūdžius. Projektas, kuriame dalyvauja 7 šalys (Prancūzija, Lietuva, Graikija, Portugalija, Ispanija, Rumunija ir Turkija), tęsis iki kitų metų gegužės mėnesio.

7d klasės mokinės su nekantrumu laukė ir labai ruošėsi šiam gyvenimo nuotykiui, tikėdamosi ne tik atrasti šalį, bet ir susipažinti su naujais žmonėmis.

Grįžusios namo mokinės pasidalijo projekto akimirkomis bei įspūdžiais, patirtais ne tik Bordeaux mokyklose, bet ir prancūzų šeimose, kurios laikinai tapo jų šeimomis: „Labai smagi kelionė, kurios metu susipažinome su kitokia kultūra, auklėjimu, su kitokia tvarka mokykloje ir už jos ribų“.

Emiliją nustebino šeimos, kuri ją priėmė, nuoširdumas bei noras su ja susipažinti. Šeima jai buvo labai maloni, visuomet rūpinosi mergaitės savijauta. Mokinei įsiminė įspūdingo dydžio bei grožio šeimos namas, kuris priminė pilį! Kaip neįprastas mums, lietuviams, mokinei pasirodė batų dėvėjimas namuose. Na, o trys dienos, praleistas ekologiniame medaus ūkyje, Emilijai buvo ne tik įdomios, bet ir labai naudingos.

Kita projekto dalyvė – Austėja – rimtai į kelionės tikslą pažvelgusi mokinė, duoda patarimą tiems, kurie ruošiasi keliauti su Erasmus+: „Dirbti, o ne poilsiauti važiuojate, tad reikia nusiteikti, kad nuobodžiauti nebus kada!“

 Mokinės džiaugėsi šiltu, maloniu bendravimu, galimybe išbandyti save įvairiose veiklose ir net svarstė, kad galbūt ateityje sukaupta patirtis turės įtakos renkantis savo gyvenimo kelią.

 Štai tokie įspūdžiai, kelionės vaizdai, gyvenimas šeimose ir, žinoma, pirmieji žingsniai darbo rinkoje išliko mokinių atmintyje po pirmojo susitikimo Prancūzijoje.

Vyresnioji anglų kalbos mokytoja Edita Jasionienė