Pagreitį įgaunantis projektas „Stipresnė aš“ startavo Alytuje, aplankydamas Alytaus Dzūkijos mokyklos besimokančias 7 klasių merginas. Vizito metu paskaitą apie fizinio aktyvumo naudą skaitė prof. Albertas Skurvydas, o sporto salėje neatrastų talentų ieškojo krepšinio treneriai.

Projekto tikslas – motyvuoti mokyklinio amžiaus merginas pozityviai keisti požiūrį į savo kūną, įtraukti į nemokamas ir laisvai prieinamas fizines veiklas, skatinti įsitraukimą į sportą per krepšinio treniruotes bei ieškoti savirealizacijos galimybių krepšinio sporto šakoje sekant Lietuvos moterų krepšinio lygos profesionalių žaidėjų pavyzdžiais.

Pirmajame projekto etape suplanuota aplankyti daugiau nei 60 ugdymo įstaigų, kurių metu bus vykdomi du pagrindiniai tikslai:

  • Paskatinti merginas būti daugiau fiziškai aktyvesnėmis. Portalo www.stipresneas.lt pagalba suteikti priemones sportuoti ten, kur joms yra priimtiniausia – namuose, mokykloje, su draugais ar tiesiog vienai.
  • Peržiūrėti, kuo daugiau, geriausiai visas Lietuvos vidurines ir bendrojo lavinimo mokyklas. Būtent 7–8 klasių merginas ir ieškoti dar neatrastų krepšinio talentų.

Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Erika Rusonienė